Populære indlæg

fredag den 10. august 2012

Choko-lækker-lag-kage

Så starter vi. Mit første indlæg - kunne det være andet end en god kage, som bare skal deles. 
Det var ved at være fødselsdags-tid, hvilket i min verden er lig med kage-eksperimenterings-tid. 
Hjemme hos os elsker vi god mad - og vi går ikke på kompromis med noget ( heller ikke det høje antal af kalorier, som der nu engang skal til for at give den dejlige smag). 
Det 24. år blev fejret med denne kage, som jeg ikke kan andet end at dele ud af... 

Det hele er bygget på en bund af brownie ( hvilket er en utrolig lækker base til mange andre kager) Den laves i en springform og er nok svarende til 10-12 personer. 

Du skal bruge:
125 g. smør
200 g. mørk chokolade
100 g. Lys chokolade
2 æg
75 g. mel
1 1/2 spsk. kakao
200 g. sukker
1/2 l. fløde
4 blade husblas

Pynt:
her er der mange muligheder - det er en tung kage så årstidens bær er en super ide - man kan også vælge at gøre som jeg - lav lidt chokoladespåner at den chokolade der benyttes i kagen.

How to do:
Smelt smørret sammen med chokoladen i en gryde og lad det køle lidt af. Pisk æg og sukker til en luftig masse til det bliver helt hvidt. Bland hvedemel med hakkede valnødder og kakao og bland det i den luftige masse. Vend den afkølede chokoladeblanding forsigtigt i. Hæld dejen i en smørsmurt springform og bag den i ovnen ved 175 grader i ca. 25-30 minutter. Lad kagen køle af.

Læg 2 husblas i koldt vand. Pisk halvdelen af fløden let stiv.
Varm chokoladen op så den næsten begynder at koge ( først den lyse chokolade, som skal på først)
Vris husblasen for vand og smelt den i den varme chokolade. Vend det hele i flødeskummen hæld dette over den afkølede brownie - og ind i køleskabet med det. 
Når massen er fast gentages ovenstående med den mørke chokolade. Husk at glatte det øverste lag af med en paletkniv eller hvad du lige har i nærheden, så den får en dejlig glat overflade. 
Stil den helst på køl i mindst 3 timer - så kagen har mulighed for at sætte sig.

Tip:
Når formen skal fjernes er det en god ide at tage en urtekniv ( eller en anden lille skarp kniv) og skær i kanten, da moussen godt kan sætte sig lidt fast. Kagen er super lækker og kan bruges til hver en lejlighed. VI ELSKER DEN!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar